Bitki çayları, geçmişten günümüze her dönemde hazımsızlık, cilt bakımı, ödem atma, gibi sebeplerle tüketilen doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Hatta eski çağlarda günümüzdeki gibi ilaç sektörü olmadığından şifacıların bitki çayları ile insanları tedavi ettiği bilinmektedir.
Yukarıdaki bilgilerin yanı sıra bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre bitki çayı tüketimi, kış aylarında vücudun hastalıklara karşı direnç kazanmasına, hazmın kolaylaştırılmasına, hafızanın daha iyi çalışmasına, cildi sıkılaştırıp daha güzel görünmeniz gibi bir çok alanda insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Dilerseniz şimdi bitki çayı çeşitleri ve faydalarına göz atalım.
Ada Çayının Faydaları
Ada çaylarının en belirgin faydası mide bulantısını anında kesmesi, sinirleri yatıştırmasıdır. Bunun yanı sıra sindirim sisteminin düzenlenmesi, vücut direncinin artması gibi vücuda bir çok yararı vardır.
Defne Çayının Faydaları
Faydalı bitki çayları arasında yer alan Defne çayı saç dökülmesine karşı kullanabileceğiniz en iyi silahlardan biridir. Vücudu rahatlatır, uyku problemlerinin çözülmesine yardımcı olur. Her gün içeceğiniz bir bardak defne çayı sizi bebek gibi rahat uyutacaktır.
Kuşburnu Çayının Faydaları
Kuşburnu çayları içerdiği c vitaminleriyle kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Hazımsızlığa iyi gelir, öksürüğe neden olan mikroplara karşı savaşır. Gün içinde daha dinç olmanıza katkı sağlar.
Ihlamur Çayının Faydaları
Ihlamur çayları herkesin bildiği üzere doğal balgam sökücülerden biridir. Vücudu yatıştırıp daha iyi hissetmenizi sağlar.
Yeşil Çayın Faydaları
Bitki çayları faydaları arasında değineceğimiz diğer bir çay olan yeşil çayın saymakla bitmeyen faydaları olduğunu söyleyebiliriz. Bu faydalardan en önemlisi kanser hücrelerine karşı koruyucu etkisinin olmasıdır. Ayrıca yaşlanmaya neden olan ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlar. Günde içeceğiniz birkaç bardak yeşil çayın ödem atıcı etkisi de gözlemlenmiştir.
Papatya Çayının Faydaları
Papatya çayı halk içinde doğal idrar sökücü olarak bilinir. Sinir sistemini belirgin şekilde yatıştırır ve antiseptik bir etki sağlar. Peki bitki çayları nasıl demlenmeli? nasıl tüketilmeli? aklınızda soru işareti kalmaması açısından bunları da cevaplayalım.
Bitki çayları, geçmişten günümüze her dönemde hazımsızlık, cilt bakımı, ödem atma, gibi sebeplerle tüketilen doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Hatta eski çağlarda günümüzdeki gibi ilaç sektörü olmadığından şifacıların bitki çayları ile insanları tedavi ettiği bilinmektedir. Haydi saymakla bitmeyen faydaları bulunan bu şifa kaynaklarının faydalarına bir göz atalım.
Bitki Çayları ayları Nasıl Demlenir?
Öncelikle bitki çaylarınızın suyunu demlemeden önce cezveye temiz içme suyu koyduğunuzdan emin olmalısınız. Kaynattığınız suyun bitki çayları ile aniden temas etmemesi, birkaç dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakılması gerekmektedir. Ayrıca bitki çaylarının suyu kaynatılırken kettle kullanmanızı önermiyoruz.